onsdag 19. oktober 2016

Da er en lang dag snart over....

Fortsatt på Se mitt språk kurs i Oslo.

Begynte dagen med tegnspråkcafe. Før vi gikk over på kommunikasjonsstrategier i konfliktsituasjon. Dette ble avsluttet med et rollespill om hvordan en middagsituasjon kan utarte seg hvor en eller flere er hørselhemmede/døve. Viktig å tenke på hvordan man skal oppføre seg, hva man bør gjøre og ikke gjøre rundt bordet for at alle skal bli inkludert. En prate av gangen, bruke tegn, passe på at den hørselhemmede/døve ser ansiktene til alle rundt bordet, at ikke det er for mørkt så den hørselhemmede/døve ikke ser munnen til den som prater, ikke ha høye lysestaker og blomster på bordet osv.
Kan være vanskelig å tenke på men veldig viktig!!

Da rakk jeg ikke mer på kurset før turen gikk til Rikshospitalet og 1 1/2 års kontroll etter lydpåsetting.



Testene gikk kjempte fint og Kasper var som vanlig utrolig tålmodig og ga klar beskjed om hvilke lyder som ble for høye eller for lave når nytt program skulle programeres. Nå skal nye programmer utprøves. Kasper har vært plaget av lyden fra vinden og annen bakgrunn støy. Så nå håper vi at de nye programmene kan være litt bedre så bakgrunnstøy blir litt mindre utfordrene.
Lytte testene viste bra fremgang. Enstavelses ord klarte han i dag 42 av 50 mens han på 1 års kontrollen klarte 28. Så dette går helt klart den rette veien!!! :-)

Da vi var ferdige på Riksen tok vi en tur til Majorstua. Bestemte oss for å spise middag der før vi skulle møte mange av de andre fra Se mitt språk på Colosseum for å se Børning 2.

Kasper fikk bestemme spisested, så det ble det første stedet vi passerte hvor han så de hadde pizza med ost og skinke. Middagen ble det derfor på Billabong i Bogstadveien. Vi ble begge to veldig gode og mette.



Kasper ble mektig imponert over Colosseum!! Det første han reagerte på var alt godteriet, men da vi gikk inn i storsalen ble han målløs. Det var det støtste han noen gang hadde sett. Så begynte Børning 2 og han satt som klistret. Da filmen var ferdig var hans første reaksjon: Mamma dette var en skikkelig fet film...




Men nå har vi vært på farta i snart to uker og vi savner både pappa/Øyvind og Amalie. Men hjem skal vi ikke før på søndag. Fredag - lørdag skal vi til Sarpsborg på seminar. Det vil si vi voksne skal på seminar, barna skal kose seg i badeland og lekeland. Kommer nok et blogg innlegg fra det også tenker jeg. :-)









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar