fredag 4. november 2016

Tradisjoner før jul


I morgen setter vi i gang med den første juletradisjonen, julelikøren.
Dette blir 6. året jeg lager Christer Berents julelikør. Denne må lages senest 40 dager før julaften, hvis det er da den skal serveres. Dette er en likør jeg kan anbefale på det varmeste.                                              



I morgen samles 8 av 9 likørpiker for å lage årets likør. Ekstra koselig når man gjør dette sammen med gode venninner. Det tar ikke veldig lang tid å lage likøren så det blir god tid til god mat og godt drikke og ikke minst mye latter og moro. Gleder meg!!!

Oppskriften er veldig enkel, og utrolig god når den har stått i 40 dager.

Hvis du ønsker å lage julelikøren så trenger du:

Et norgesglass
En appelsin
40 brune sukkerbiter
40 kaffebønner (jeg pleier å bruke blå Java)
1 vaniljestang
40 cl med 40% Vodka

Som dere sikkert skjønner er det tallet 40 som går igjen her. 

Du stikker appelsinen med en gaffel 40 ganger før du legger den på norgesglasset. (Pass på at du ikke kjøper en for stor appelsin.)
Deretter legger du appelsinen i glasset, putter oppi sukkerbitene, kaffebønnene og vaniljestangen. Til slutt heller du over vodkaen. Vanskeligere er det ikke.

Nå er det bare å vente i 40 dager. :-)











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar